Signal Boosters UK
Image default
Home and Garden

Een verzwaringsdeken uitproberen – mijn persoonlijke verhaal

Het was niet gemakkelijk om te wennen aan het slapen met de verzwaarde deken…
Mijn man haalde het verzwaringsdeken op van het verhuurkantoor van ons appartement en belde me. “Wat heb je in godsnaam besteld? Dit pakketje weegt een ton!”

Toen hij het eenmaal had afgezet, pakte ik het pakketje graag uit om mijn lichtgrijze, gewatteerde deken te vinden.

Hoewel de deken maar 15 pond was, voelde het waanzinnig zwaar aan de eerste keer dat ik hem uit de doos haalde. Ik kon het nauwelijks optillen.

Hoewel mijn nietige biceps niet veel gewicht kunnen tillen, kan ik zeker 15 pond in een compactere vorm tillen. De verdeling van het gewicht maakt de deken erg moeilijk te dragen, tenzij hij in een bal wordt gerold.

De eerste nacht van mijn experiment lag ik in bed en had ik moeite om de deken boven op me te leggen omdat hij zo zwaar was.
Uiteindelijk vroeg ik mijn man om de deken zo te positioneren dat alles van mijn nek tot mijn tenen bedekt was.

Vervolgens legde hij mijn favoriete bloemenkamper op de verzwaarde deken, omdat die niet breed genoeg was om mijn typische uitgestrekte, stervisachtige slaappositie te bedekken.

Ik was aanvankelijk bang dat ik onder het gewicht van de deken oververhit zou raken, maar dat was niet het geval. Ondanks het gewicht was de deken die ik kocht verrassend koel en ademend.

De eerste paar nachten gebruikte ik de verzwaarde deken, ik werd wakker en vond hem verfrommeld op de grond naast me liggen.

Ik heb de neiging om te vermijden dat ik iets draag of slaapt dat vernauwend aanvoelt – een door de bemanning uitgesneden shirt of een coltrui zou nooit in mijn garderobe terechtkomen. De verzwaarde deken voelde aanvankelijk omslachtig en beperkend aan. Ik had moeite om me aan te passen en maakte me zorgen dat ik nog een andere mislukte slaapoplossing aan mijn lijstje kon toevoegen.

En toen, een paar dagen in mijn experiment, had ik een zeer angstige dag. Er dreigden een miljoen freelance schrijfactiviteiten te komen en mijn man en ik waren bezig met de aankoop van ons eerste huis.

Bezorgde gedachten rolden eindeloos door mijn hoofd en ik had moeite om op adem te komen. Ik wist dat ik een zware nachtrust voor de boeg had.
Ik had veel werk te doen de volgende dag, dus Xanax was uit den boze.

Ik lag onder mijn verzwaarde deken en was verbaasd toen ik acht uur later nog steeds onder de deken wakker werd. Ik had de hele nacht door een handvol keren gegooid en gedraaid, maar schopte de deken nooit helemaal van me af.

Ik werd wakker met een goed gevoel van rust en kalmte. Mijn nek was niet zo strak als normaal. De gedachten die in mijn hoofd opdoemden voordat ik naar bed ging waren verdwenen en leken in het licht van de dag onbeduidend.

Zelf een verzwaringsdeken in huis halen? Lees eerst het onderbouwde artikelen op slaapwijsheid.nl

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/verzwaringsdekens-waarom-werkt-het-4-best-geteste/

Related Posts

Het belang van een veiligheidscilinder

Cleaning a spray painter

Real estate agent for your holiday home on Fuerteventura